De beste en slechtste kleuren voor in je slaapkamer

De beste en slechtste kleuren voor in je slaapkamer

Je eindigt en begint er iedere dag: je slaapkamer. Omdat deze ruimte zo’n grote rol speelt in je leven, is het belangrijk om goed na te denken over de verschillende kleuren en tinten die je gebruikt. Speciaal daarom een lijst met de beste en slechtste kleuren voor in je slaapkamer.

De beste kleuren

Voor een slaapkamer zijn de beste kleuren om te gebruiken natuurlijke tinten die niet te veel prikkelen. Den hierbij aan groen, blauw en andere zachte tonen zoals poeder roze. Deze kleuren zijn perfect om je te helpen relaxen.

Kaki groen

De kleur groen staat voor natuur, groei en geluk, wat het een goede tint maakt om te gebruiken in je slaapkamer. Breng de kalmte van de natuur naar binnen met een rijke kaki kleur op je muren. Maak je slaapkamer af door enkele planten toe te voegen. Dit staat niet alleen gezellig, maar heeft ook gezondheidsvoordelen.

Blauw

Een van de beste kleuren voor je slaapkamer is zonder twijfel blauw. Deze tint heeft een kalmerend effect op de hersenen. Combineer verschillende tinten blauw voor een rustgevende slaapkamer. Wanneer je een lichte slaper bent, ga dan voor lichtblauwe kleuren. 

Roze

Een zachte roze tint kan een kamer een relaxte sfeer geven. Poeder roze is een kleur die we sinds 2020 steeds vaker voorbij zien komen in interieurs en zeer geschikt is voor slaapkamer. Daarnaast creëert poeder roze een gevoel van tederheid in iedere slaapkamer. Houd het wel bij zachte roze tinten, omdat knalroze kleuren zorgen voor een onrustig gevoel.

De slechtste kleuren

Wanneer je kleuren aan het uitkiezen bent voor je slaapkamer, zijn er een aantal tinten die je beter achterwege kunt laten. Denk hierbij aan felle kleuren zoals rood en paars, maar ook donkere kleuren zoals grijs. Je slaapkamer moet een ruimte zijn waarin je tot rust kunt komen en waar jij je energielevel weer op peil moet krijgen.

Rood

Bij de kleur rood denken we onbewust aan gevaar. Het zorgt er onbewust voor dat ons brein aan het werk wordt gezet en we extra alert zijn. Dit wil je natuurlijk niet in je slaapkamer, dus is het verstandig om zo ver mogelijk bij deze kleur uit de buurt te blijven. Je kunt wel gaan voor een wijnrode tint met een zachtere uitstraling of wat kleine accessoires in een knalrode kleur.

Donkergrijs

Hoewel lichtgrijs een goede optie kan zijn voor een slaapkamer, zorgen donkergrijs tinten voor een koude en ongezellige sfeer. Het is dus belangrijk om geen koude en donkere tinten te gebruiken in je slaapkamer.

Paars

De kleur paars heeft rode ondertonen, wat ervoor zorgt dat je brein ook bij deze kleur aan het werk wordt gezet en je dus extra alert bent. Dit is iets wat je absoluut niet wil voordat je gaat slapen. Wanneer je écht een groot fan bent van paars, ga dan voor een zachte lila tint en combineer dit met kleurrijke accessoires.

Terugkeren naar winkel

Verzendkosten worden berekend bij het afrekenen

Totaal (BTW incl.)